Vyber Ride E1 Pro Special Edition komt zeer goed uit de test!

Geplaatst op
23
May
2024
om
9:23
uur

Bron: https://nieuwsfiets.nu/2024/05/22/vyber-e-bikes-komt-wederom-goed-uit-de-test-bij-fietstesten/

De Vyber Ride E1 Pro Special Edition en Vyber Ride E1 Pro Belt hebben met vlag en wimpel de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest doorstaan en zijn bekroond met het predicaat ‘Goed uit de test 2024’ door het testpanel van Kieskeurig.nl

En dat is nog niet alles! Dit weekend werd de uitslag van de AD Fietstest bekendgemaakt, en ook hier is de Vyber Ride E1 Pro Special Edition bekroond met het predicaat ‘Goed uit de test 2024’! Vyber is ontzettend trots met het behalen van deze geweldige resultaten.

De Vyber Ride E1 Pro Special Edition is een elektrische fiets die ontworpen is voor zowel dagelijks gebruik als recreatieve ritten. Drie testers hebben deze e-bike uitvoerig getest en delen hun ervaringen om potentiële kopers een gedetailleerd beeld te geven van wat ze kunnen verwachten.

nieuwsfiets-nieuws-vyber-e-bikes-komen-wederom-goed-uit-de-test-bij-landelijke-fietstesten


Gebruiksvriendelijkheid

De Vyber Ride E1 Pro Special Edition scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid. Ada benadrukt hoe eenvoudig het is om de accu op te laden zonder deze te verwijderen, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt. Hella merkt op dat het bedieningspaneel duidelijk en eenvoudig te gebruiken is, zelfs in het donker en in de regen. Ria voegt toe dat de fiets licht en wendbaar aanvoelt, wat bijdraagt aan een prettige rijervaring.

Fietscomfort

Op het gebied van fietscomfort heeft de Ride E1 Pro Special Edition indruk gemaakt op de testers. Ada prijst de vering in het zadel en het voorframe, waardoor het zelfs lekker fietsen is over klinkers. Hella is enthousiast over de ergonomische handvatten en de verende voorvork en Ria merkt op dat de zithouding comfortabel is, zowel voor stadsgebruik als voor langere ritten.

Prestaties

De testers waarderen de prestaties van de Vyber-e-bike. Ada is onder de indruk van de geruisloze motor. Hella vindt de accuduur uitstekend en merkt op dat de fiets ook zonder ondersteuning goed fietst. Ria prijst de stille motor en de goede ondersteuning.

Design en afwerking

Ook over het design en de afwerking zijn de testers te spreken. Ada vindt de fiets robuust en degelijk en een charmante uitstraling hebben. Hella beschrijft de fiets als mooi en hoogwaardig afgewerkt, met ergonomische handvatten en een luxe uitstraling.

Review Vyber Ride E1 Pro Belt door testpanel: ”Als beste uit de test”.

nieuwsfiets-nieuws-vyber-e-bikes-komen-wederom-goed-uit-de-test-bij-landelijke-fietstesten

Het is een hele comfortabele fiets: het zadel heeft zadelpenvering en een zachte gel, zit heerlijk. Het stuur kan helemaal rechtop voor een rechte zithouding. De banden hebben goed profiel en passen in een gewone fietsenstalling: de ideale combinatie. De handvatten zijn met leer afgewerkt, hebben een fijne vorm om de handen op te laten rusten. Zichtbaarheid is goed, ook al is het een fiets met een donkere kleur. Handig is dat de middelste snelbinder wit is!

De motor geeft bijna geen geluid, net zoals de band (ipv ketting). De trekkracht is goed, reageert snel en geeft goede ondersteuning die voelbaar is. De remmen remmen niet te abrupt, maar geleidelijk. Samen met de voorvorkvering voelt het veilig aan. Bij het schakelen even stoppen met trappen, maar daarna kun je soepel weer verder fietsen. Het allerbelangrijkste testpunt voor mij: de fiets remt niet af boven 25 km/u, dus je kunt gewoon de pont of trein halen!

Het opladen kan makkelijk met de accu erin. Fietsbel is geïntegreerd in het stuur, geeft goed en duidelijk geluid. Korte en goede snelbinders, stevige standaard bij het achterwiel. Bij het fietsslot moet je even goed mikken met de sleutel (schuin), maar heb je snel genoeg door.

Mooie unieke kleur: shiny pearl grey. Ik zou zelf voor iets lichter gaan, maar je ziet op deze niet snel vuil zitten. Kapje over de accu ziet er niet heel luxe, uit maar beschermt accu wel tegen vocht en vuil. Afwerking van lasnaden is netjes, kabels zijn weggewerkt. Gewicht is prima voor een e-bike, makkelijk over een drempeltje of hellinkje te duwen.